ווטסאפ - לינוקס, BSD, קוד פתוח ותוכנה חופשית בעברית. Whatsup - Linux, BSD, open source and free software in Hebrew

 
 
  כניסת חברים · רישום · שכחתי סיסמה  
tux the penguin

quick_linkסיפורי לקוח: מחברות, קלמרים, עטים ו... מיקרוסופט אופיס

published at 09/01/2003 - 17:50 · ‏פורסם פינגווין אנונימי · ‏tags ממשל · שלח לחברידידותי למדפסת
קוד פתוח במוסדות יש מי שלא אוהבים את העובדה שמערכת החינוך מכתיבה לתלמידים אילו תוכנות להעדיף. האם שיעורי הבית של הילדיםאחים שלכם כוללים הוראות כמו: שלח את העבודה כמסמך וורד? הכן מצגת פאורפוינט? האם שיעורי הבית של כיתת המחשב מנחים אותם לפתוח אאוטלוק, לשוטט באתר MSN עם אקספלורר או לסכם מספרים עם פונקציות אקסל? בהתחשב במצב הכללי, בתי ספר יצטרכו לקחת בחשבון כי הדרישות שלהם לשימוש בתוכנה צריכות להתאים לחומרה שיש כיום ברשות התלמידים. אין ספק כי עבודה שצריך להגיש עם גרסה מסוימת של וורד או פאורפוינט תיצור בעיה עבור מי שבביתם מחשב ישן שלא ניתן להתקין בו גרסאות מתקדמות של חלונות ואופיס.

אבל אין שום סיבה שמערכת החינוך עצמה לא תתחיל להחליף תשתיות שרתים יקרות של מוצרים סגורים בתחליפים פתוחים. במקרים רבים המעבר יהיה שקוף לחלוטין לרוב התלמידים ומשתמשי הקצה. ישנם עשרות פרוייקטים וסיפורי הצלחה של בתי ספר שהתקינו את לינוקס בשרתים ותחנות עבודה על מחשבים שכמעט והושלכו מאחר ולא ניתן היה להתקין בהם גרסאות מתקדמות של מוצרים נפוצים.

לינוקס מתאימה במיוחד לשרתי אינטרנט למיניהם (דואר, חדשות, אינטרנט), שרתי קבצים, שרתי מדפסות, שרתי Firewall, רשתות VPN ושרתי תוכן. תחנות עבודה חלשות יכולות לחזור לחיים בתפקיד של מסופי X ולהגדיל את כמות החומרה הזמינה עבור התלמידים.

פרוייקטים כמו k12linux מספקים כלים המאפשרים הקמת רשתות של מחשבים צנועים שעובדים מול שרת מסופים מבוסס לינוקס ועוזרים לבתי ספר לחסוך מיליוני דולארים. בתי הספר במחוז אורגון בארה"ב, מדווחים על חסכון של $1.5 מיליון בהקמה של 100 מעבדות מחשבים. השוואת מחירים מגלה כי התקנת מעבדה של 20 מחשבים בהם מותקנת מערכת ההפעלה חלונות עשויה לעלות מעל ל-$20K בעוד שהתקנה דומה של לינוקס תעלה $6K בלבד, כולל השבחת החומרה, או $2K בלבד על תשתית קיימת. מאמר שהתפרסם באפריל 2002 במגזין של רשת בתי הספר Oregonian חשף כי עלות הרישוי של מוצרי אופיס על כל המחשבים האישיים ברשת (כולל מחשבי מק) זהה לסכום המשכורות של 10 מורים במשרה מלאה.

שרתי מסופים אידיאלים עבור בתי הספר מאחר והם מאפשרים ניידות בלתי מוגבלת לתלמידים, ריכוזיות לניהול, אחסון וגיבוי של הנתונים הפרטיים ואם כבר אז למה לא לאפשר להם להתחבר מהבית ולסיים את שיעורי הבית בעבודה ברשת של בית הספר?

נקודה חשובה נוספת היא הצורך הדחוף של בתי הספר לאמץ פורמאטים פתוחים (אוניברסאליים) של קבצים. אם לוקחים בחשבון שתוכנה לא "מתבלה" במיוחד כיום כאשר רוב היישומים המוכרים בשלים ועתירי יכולות, אחת הטכניקות המוכרות של יצרניות התוכנה השונות לאלץ לקוחות שלהן לעבור לגרסה מתקדמת יותר היא שינוי פורמאט הקבצים. מרגע שתהיה כמות מצטברת גדולה מספיק של משתמשים בגרסה החדשה, כל האחרים יצטרכו לישר קו.

אם בתי הספר יקפידו לעשות שימוש בכלים שמאפשרים להם לשמור את המסמכים שהם מפיצים מהיישומים הקיימים בפורמאט סטנדרטי, או למכנה משותף נמוך יותר, הם יקלו על האינטגרציה העתידית של פתרונות כמו OpenOffice.Org. AbiWord ואחרים המיטיבים לתמוך ברוב התכונות של גרסאות ישנות יחסית של Microsoft Office בין השאר.

מידע נוסף על פרוייקטים בתחום החינוך

OpenSourceSchools.org
SEUL.org , סיפורי לקוח
k12linux.org
 

קישורים רלוונטיים

· עוד על קוד פתוח במוסדות
· חדשות מאת פינגווין אנונימי


הסיפור הנקרא ביותר בנושא קוד פתוח במוסדות:
ציוני בגרות חורף 2004

סיפורי לקוח: מחברות, קלמרים, עטים ו... מיקרוסופט אופיס | כניסה / יצירת מנוי חדש | 0 תגובות
סף חסימה
  
ההערות הינן מטעם כותביהן. אין צוות האתר לוקח אחריות על תוכנן