ווטסאפ - לינוקס, BSD, קוד פתוח ותוכנה חופשית בעברית. Whatsup - Linux, BSD, open source and free software in Hebrew

כניסת חברים · רישום · שכחתי סיסמה  
tux the penguin
תגובה לנושא
צפיה בנושא הבא Printable version התחבר כדי לבדוק הודעות פרטיות צפיה בנושא הקודם
יורםאורח · ·

הודעה פורסם: 13/12/2005 - 21:36
נושא ההודעה: מכתב למורה למחשבים של בני בעניין מיקרוסופט וקוד פתוח

המכתב המצורף פה נכתב בעקבות שיעורי הבית שקיבל הבן שלי, שיש בהן משימות כמו לעשות כך וכך בתכנת הוורד ועוד כיוצא באלו דריש/ות המניחות ללא עוררין שהרשיתי לביל גייטס להתעלק על המחשב שלי. אשמח לקבל הערות, במיוחד תיקונים (עובדתיים) הנוגעים להסבריי החובבניים על קוד פתוח ומיקרוסופט. הנה המכתב :

למורה למחשבים שלום.

לאחרונה קיבל בני, שם_בני, שיעורי בית ב"מחשבים" ובהם משימות הניתנות בהחלט לביצוע על המחשב הביתי שלנו, בהסתייגות אחת - הגדרת המשימות בדף מתייחסת כולה לעבודה בתכנת וורד המותקנת על "מערכות הפעלה" קנייניות של חברת מיקרוסופט.

מחמת צרכי עבודתי ומתוך תמיכה עקרונית בקוד הפתוח, אינני מחזיק בביתי "מערכת הפעלה" של מיקרוסופט וכפועל יוצא גם לא את התכנה "וורד".

עריכת מסמכים, משחקים, גלישה באינטרנט ושאר משימות המחשב הביתי מתבצעות בביתינו על מערכת ההפעלה לינוקס (הפצת דביאן, גירסא 4.24), עריכת מסמכים באופן ספציפי מתבצעת באמצעות חבילת התכנה OpenOffice הניתנת בחינם למשתמשי כל מערכות ההפעלה ומהווה קוד פתוח המותר לשימוש והפצה לכל מאן דבעי.

אי לכך, יתבצעו גם שיעורי הבית של עידן על תכנות OpenOffice ותכנות אחרות הזמינות למערכת ההפעלה לינוקס.

אני מבקש לזכור ולהזכיר כי למרות שטיפת המוח שעובר הציבור על-ידי חברת מיקרוסופט, חברה זו איננה מהוה עדין מונופול מוחלט ויש בעולם המחשבים פתרונות תכנה מגוונים ומצוינים מלבדה. מאחר ובית הספר אינו משרד פרסום של חברת מיקרוסופט, אבקש להימנע מהתייחסות מוגזמת למשימות שיעורי "מחשבים" כאילו הן ניתנות לביצוע רק באמצעים שמוכרת מיקרוסופט במחיר מופקע ולעתים בניגוד לחוקי הגנת הצרכן. להבהרת התמונה, אשמח להעביר שיעור המתאים לרמתם של תלמידי כיתה ב' שיבהיר את המושגים מערכת הפעלה, תכנה, וקוד פתוח ויסביר את חשיבות השימוש בפורמטים פתוחים ונגישים לכל. אני מוכן גם לסייע בהתקנת מערכת לינוקס לצורך לימוד, התנסות, עבודה והנאה בכיתות המחשבים של בית הספר.

בברכה
שם (אבא של שם_בני).

תגובה  עם ציטוט חזרה למעלה
חזרה לתוכן הדיון
MBDלא בפורום כעתSite Moderator ת.הצטרפות: 27/09/2004 · הודעות: 3651 ·

הודעה פורסם: 13/12/2005 - 21:49
נושא ההודעה:

שכחת למחוק את שם בנך באמצע (ולכן אני יודע שקוראים לו עידן).

מעבר לזה, מכתב יפה מאוד. אני מקווה שהוא יגרור את התגובה ההולמת.

צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית ביקור באתר המפרסם  
חזרה לתוכן הדיון
יורםאורח · ·

הודעה פורסם: 13/12/2005 - 21:51
נושא ההודעה: תיקון טעות

צריך להיות :
גרסא 2.4.22

חזרה לתוכן הדיון
nadavvinלא בפורום כעת ת.הצטרפות: 08/12/2003 · הודעות: 6830 ·

הודעה פורסם: 13/12/2005 - 21:58
נושא ההודעה:

איזה יופי שמתחילים להיות תגובות כלפי ארגונים
אולי משהו יתחיל לזוז

צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית ביקור באתר המפרסם Yahoo Messenger MSN Messenger מספר ICQ 
חזרה לתוכן הדיון
sijpלא בפורום כעת ת.הצטרפות: 01/05/2004 · הודעות: 5098 · מיקום: ~

הודעה פורסם: 13/12/2005 - 22:01
נושא ההודעה:

יש לי שתי הערות, הראשונה טכנית והשניה לא.

1. דביאן היא בגרסא 3.1. מה זה גרסא 4.24? אתה מתכוון לקרנל שבגרסת 2.4.27 ?

2. לגבי פסקת הסיום, whoa!‎ ... כיתה ב'? אני מניח שזה באמת חשוב, אבל להסביר להם מה זה מערכת הפעלה, תוכנה וקוד פתוח? זה לא לרמה של כיתה ב', פשוט מאוד.
צריך להסביר להם כיצד להבין את הממשקים, שיש חלונות, שיש תפריטים, שיש לחצנים וכו'. מלבד זאת, להסביר אופן שימוש בתוכנות השונות, כמו מעבד תמלילים, ברמה כללית יותר. גם יעזור לתלמידים להבין כיצד להסתגל לתוכנות חדשות וגם יקנה להם הבנה אמיתית בתחום, ולא סתם "למידה של תוכי".

והערה שלישית כבונוס:
למורים אין הרבה חופש בנושא. הם עושים את מה שמשרד החינוך מכתיב עליהם. כך היה עם פרוייקטים שאנשים במחזור שלי בתיכון רצו להגיש בphp במקום asp וכלים אלטרנטיביים אחרים (ובמקרה הזה, זה לא היה בגלל חוסר ידע של המורה). כך שאני לא בטוח כמה המכתב ישפיע, למרות שיכול להיות שהוא באמת ישפיע מקומית.

בהצלחה בכל מקרה.

חזרה לתוכן הדיון
יורם הדיסלקטיאורח · ·

הודעה פורסם: 13/12/2005 - 22:17
נושא ההודעה: תודה

כמובן שהגרסא שכתבתי זה שטויות, טעות שלי, זה היה צריך להיות 2.4.22 שזו בכלל גרסת הקרנל שלי, איזה בלבול...

ולגבי ההסבר, טוב ברור שלא אתן הרצאה במדעי המחשב, אבל מרקס אמר פעם "כל רעיון בעל חשיבות ניתן לנסח כך שילד בן 8 יוכל להבין". הילדים האלו משתמשים בתכנות, המילה "תכנה" מופיעה בשיעורי הבית שלהם ואני חושב שגם "מערכת הפעלה" איננה מושג שנשגב מבינתם (הבן שלי הבין אותו תוך דקה וחצי). המטרה שלי היא גם להראות להם מערכות אחרות ותכנות אחרות (אולי אבוא עם קנופיקס לכיתת המחשבים או משהו כזה) וגם להעביר להם מסר כלפי סביבתם הממוחשבת שדומה למסר שילדים בגילם כבר מתבקשים להתחיל להפנים כלפי סביבתם הלא-ממוחשבת - יחס של מעורבות, של בחירה, של שיפור במקום פאסיביות והיצמדות תינוקית לשד (המטאפורי) של אמא (שבמקרה הזה חולבת יותר משהי נותנת חלב Laughing) .

חזרה לתוכן הדיון
יוסףאורח · ·

הודעה פורסם: 13/12/2005 - 23:33
נושא ההודעה:

יפה מאד. הייתי מוריד את הביטוי "שטיפת מוח" כדי לא להיראות כפנאט. אפשר להעביר את המסר יפה גם בלעדיו.

חזרה לתוכן הדיון
צחי דאורח · ·

הודעה פורסם: 14/12/2005 - 00:55
נושא ההודעה: חשוב לצין גם עוד כמה פרטים קטנים לילדים החמודים

1) ילדים קוד פתוח זה מצוין רק חבל שאתם לא יודעים אנגלית. אם אתם רוצים לכתוב בעברית עם נקוד, תגלו שאי אפשר לעשות זאת בתוכנה החופשית.
2) כמו כן תגלו כי התקנת תוכנה חופשית עולה המון שעות תמיכה (לא נורא אפשר לשלם הרבה כסף למשהו שיפתור את הבעיה).
3) חשוב להגיד להם גם למה אין כסף לעניים: משרד האוצר השקיע כסף בתירגום של open office בגירסאה הקודמת אבל עכשיו שוב צריך להשקיע.
4) עוד תגלו ילדים שבתוכנה החופשית למעלה מתשעים ותשע אחוז של המשחקים לא עובדים. מענין מה יגידו על זה ההורים שלכם.
5) אני בטוח שאני אקבל מליון מכתבי נאצה אבל להוסיף תמיכה בניקוד אף אחד לא יכול.

חזרה לתוכן הדיון

הודעה פורסם: 14/12/2005 - 01:02
נושא ההודעה:

אתה צוחק עלי נכון?

עבור KDE :
http://iglu.org.il/~diego/kde/keyboard1.html

לגבי 5, אני יכול! אבל מצד שני אני לא אף אחד (אני חושב)... אז הִנֶה לְךָ!

חזרה לתוכן הדיון
zed888לא בפורום כעת ת.הצטרפות: 21/04/2004 · הודעות: 219 ·

הודעה פורסם: 14/12/2005 - 02:21
נושא ההודעה:

sijp :
אתה צוחק עלי נכון?

עבור KDE :
http://iglu.org.il/~diego/kde/keyboard1.html

לגבי 5, אני יכול! אבל מצד שני אני לא אף אחד (אני חושב)... אז הִנֶה לְךָ!

יצאת גדול sijp!!!
מלך!!!

צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית  
חזרה לתוכן הדיון
CooL_SPoTלא בפורום כעת ת.הצטרפות: 18/10/2002 · הודעות: 5109 ·

הודעה פורסם: 14/12/2005 - 02:31
נושא ההודעה: Re: חשוב לצין גם עוד כמה פרטים קטנים לילדים החמודים

1)
http://www.whatsup.org.il/forum/14622
2)
התקנת תוכנות בוויקי
3)
http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-520628,FF.html
http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-2788777,00.html
4)
http://transgaming.org/gamesdb/
http://www.happypenguin.org
http://www.tuxgames.com
http://www.linuxgamepublishing.com/

** נערך ע"י mksoft : קוצרו הקישורים **

צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית ביקור באתר המפרסם MSN Messenger  
חזרה לתוכן הדיון
aviramלא בפורום כעת ת.הצטרפות: 19/06/2003 · הודעות: 131 ·

הודעה פורסם: 14/12/2005 - 03:23
נושא ההודעה:

חבר'ה, אל תצחקו על צחי.
רק בשנה הבאה הוא מגיע לכיתה ב' ולכן עוד לא היה בשיעור על הקוד הפתוח.

חזרה לתוכן הדיון
mksoftלא בפורום כעתSite Admin ת.הצטרפות: 17/03/2002 · הודעות: 8479 · מיקום: כדור הארץ

הודעה פורסם: 14/12/2005 - 03:45
נושא ההודעה:

צחי, באת לקלל ויצאת מברך.

בהודעה שלך הצלחת להפגין את כל הבורות שכותב המכתב יצא נגדה.

צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דוא\ ביקור באתר המפרסם  
חזרה לתוכן הדיון
אורח · ·

הודעה פורסם: 14/12/2005 - 04:27
נושא ההודעה:

mksoft :
צחי, באת לקלל ויצאת מברך.

בהודעה שלך הצלחת להפגין את כל הבורות שכותב המכתב יצא נגדה.

איך מלמדים ילדים בכתה א' לבנות אתר?
(השאלה רצינית)

חזרה לתוכן הדיון
hary_iלא בפורום כעת ת.הצטרפות: 26/06/2003 · הודעות: 1035 · מיקום: הרצליה

הודעה פורסם: 14/12/2005 - 08:23
נושא ההודעה:

המכתב יפה.
אם כי לדעתי אין צורך לציין בפני המורה את ההפצה וגרסת הקרנל, היא גם כך אינה מכירה את הנושא.
כמו כן לדעתי היה רצוי לומר שהצמדת משימות לשם של תוכנה גורמת לאי הבנה כי הרי עיבוד תמילילים אינו בהכרח וורד או אופן-אופיס.

מעבר לזה, הדבר החשוב ביותר, שימוש בתוכנות קנייניות הינו פעולה לא חינוכית בעליל וראוי שמורים ומחנכים בישראל ובעולם כולו ימנעו מלעשות שימוש בכלים שמעודדים בידול, מדכאים חשיבה יצירתית, אינם מעודדים עבודת צוות ואוסרים על עזרה לזולת.

הייתי שמח עם עוד הורים לילדים היו שולחים מכתבים כאלו למורים.
אני מוכן אישית לבוא לכל בית ספר ולתת הרצאה בעניין.
נתתי הרצאה כזו בהרצליה (לתלמידי ד' עד י') וכן בראשל"צ לתלמידי י"ג.

צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דוא\ ביקור באתר המפרסם מספר ICQ 
חזרה לתוכן הדיון

הודעה פורסם: 14/12/2005 - 08:30

צחי ד :
1) ילדים קוד פתוח זה מצוין רק חבל שאתם לא יודעים אנגלית. אם אתם רוצים לכתוב בעברית עם נקוד, תגלו שאי אפשר לעשות זאת בתוכנה החופשית.
2) כמו כן תגלו כי התקנת תוכנה חופשית עולה המון שעות תמיכה (לא נורא אפשר לשלם הרבה כסף למשהו שיפתור את הבעיה).
3) חשוב להגיד להם גם למה אין כסף לעניים: משרד האוצר השקיע כסף בתירגום של open office בגירסאה הקודמת אבל עכשיו שוב צריך להשקיע.
4) עוד תגלו ילדים שבתוכנה החופשית למעלה מתשעים ותשע אחוז של המשחקים לא עובדים. מענין מה יגידו על זה ההורים שלכם.
5) אני בטוח שאני אקבל מליון מכתבי נאצה אבל להוסיף תמיכה בניקוד אף אחד לא יכול.

התקנת תוכנה חופשית עולה המון כסף?
בוא נספר לך סיפור כמה עולה התקנת תוכנה לא חופשית.
לצורך עבודה הייתי צריך להתקין XP על מחשב שכמובן היה עליו לינוקס.
מאחר שאני מעולם לא התקנתי XP הזמנתי חבר שעושה זאת לפרנסתו.
הוא עבד על זה חמש שעות שלמות ואחר כך מה קיבלתי? מערכת ללא אופיס, ללא כלי פיתוח וללא המון דברים.
באותו זמן אני יכול לגמור להתקין כיתת לינוקס שלמה, האמת שאפילו נתתי הצעת מחיר למישהו לא מזמן על שלוש שעות עבודה להתקנת כיתה שלמה.
אז מה יותר קל להתקין?
לגבי שאר הדברים שכתבת, כבר הוכיחו לך שמזמן לא בחנת את הקוד הפתוח...

חזרה לתוכן הדיון
MBDלא בפורום כעתSite Moderator ת.הצטרפות: 27/09/2004 · הודעות: 3651 ·

הודעה פורסם: 14/12/2005 - 10:40

ציטוט:

הוא עבד על זה חמש שעות שלמות ואחר כך מה קיבלתי? מערכת ללא אופיס, ללא כלי פיתוח וללא המון דברים.
באותו זמן אני יכול לגמור להתקין כיתת לינוקס שלמה, האמת שאפילו נתתי הצעת מחיר למישהו לא מזמן על שלוש שעות עבודה להתקנת כיתה שלמה.
אז מה יותר קל להתקין?

לא שאני אוהב את חלונות, אבל גם לא צריך להגזים לצד השני: התקנת חלונות ממוצעת, ללא תוכנות נוספות לא אורכת יותר משעה, אלא אם כן יש מתקין גרוע או בעיות חומרה.

מצד שני, התקנת החלונות הקצרה ביותר שביצעתי אי פעם, הייתה ארוכה יותר מהתקנת הלינוקס הארוכה ביותר Very Happy

חזרה לתוכן הדיון

הודעה פורסם: 14/12/2005 - 10:44
נושא ההודעה:

מיכאל, אני מאמין שזה היה סיפור אישי, ולכן אין פה איפה להגזים. למרות שנכון, זה היה מקרה חריג ככל הנראה.

חזרה לתוכן הדיון

הודעה פורסם: 14/12/2005 - 12:08

MBD :
ציטוט:

אז מה יותר קל להתקין?

לא שאני אוהב את חלונות, אבל גם לא צריך להגזים לצד השני: התקנת חלונות ממוצעת, ללא תוכנות נוספות לא אורכת יותר משעה, אלא אם כן יש מתקין גרוע או בעיות חומרה.

מצד שני, התקנת החלונות הקצרה ביותר שביצעתי אי פעם, הייתה ארוכה יותר מהתקנת הלינוקס הארוכה ביותר Very Happy

היום התקנת חלונות בסיסית דורשת לפחות: אנטיוירוס, פירוול, עדכונים, דרייברים ואנטיספאם
אין מה לעשות, אם אתה לא מחשיב התחברות לאינטרנט כמשהו ממוצע אז אולי זה באמת לוקח שעה.

חזרה לתוכן הדיון
Luftלא בפורום כעת ת.הצטרפות: 09/07/2004 · הודעות: 158 ·

הודעה פורסם: 14/12/2005 - 13:10
נושא ההודעה:

על אף שאני מסכים עם תוכן המכתב, ואם הייתי מתעסק בלינוקס בזמן הלימודים הייתי בטח מנסח משהו דומה למורים שלי, אני חושב שהוא עתיד ליפול על אוזניים ערלות. גם אם המורה תשתכנע, יש לשכנע את הנהלת בית הספר, וכל זה בהנחה שהאישורים לא מוכתבים בדרך זו אחרת ממשרד החינוך, ואז בכלל אין מה לדבר.
מלבד זאת, עולה מן המכתב, בכוונה או לא בכוונה, גישה של "מיקרוסופט זה רשע, תוכנה חופשית טוב". זה, לדעתי, דבר פסול, שכן אינו מציג את הדברים באופן אובייקטיבי: תוכנות שונות, העונות לאותן מטרות. אם יש לך כוונה להעביר מסר חינוכי דרך המכתב, אני חושב שהמסר הזה צריך להיות ברוח של "מגוון תוכנות ואפשרויות זה טוב, ולכן יש לעודד את התלמידים להכיר אפשרויות נוספות מלבד הנפוצות ביותר."

חזרה לתוכן הדיון
אורח · ·

הודעה פורסם: 14/12/2005 - 14:10
נושא ההודעה:

רעיון טוב
כשאני הייתי בכתה ח או שזה היה ט היו לנו "שיעורי מחשבים"
או בקיצרו למדנו להפעיל וורד
לאחר התעללות קלה שלקחה מספר שניות חירשתי שם את כול המחשב
והאיש מחשבים שלהם לא הצליח לסדר את זה
סידרתי בשניה
ומאז הייתי משוחרר מללמוד איך להפעיל וורד Shocked
(זה כמובן עשיי לאחר שניסיתי להסביר למורה שוורד זה לא מחשב אלה תוכנה מיני רבות
ואנשים לא צריכים ללמוד לעבוד ה בשיעורי מחשבים אלה עדף שילדמו חשיבה הגיוינת כדי שיוכלו להבין ממשקים של תוכנות רבות והמורה לא הבינה מה אני רוצה מהחיים שלה Laughing )

חזרה לתוכן הדיון

הודעה פורסם: 14/12/2005 - 14:13
נושא ההודעה:

זה לא נושא השרשור אבל בכל זאת.
התקנת חלונות היא קשה לאין שיעור יותר מלינוקס, ההתקנה שבוצעה אצלי לדעתו של החבר שלי שביצע את העבודה לא שונה מהתקנות אחרות.
בעיות חומרה היו אבל תוקנו יום לפני כן, החמש שעות שעליהן אני מדבר הן אחרי תיקון בעיות החומרה.

חזרה לתוכן הדיון

הודעה פורסם: 14/12/2005 - 14:14
נושא ההודעה:

רגע, יש משהו לא צודק בדבריו?
תנסה לרגע לא להיות אנטי אנטי מיקרוסופט ותחשוב בהגיון.
האם נשמע לך הגיוני שיחייבו תלמיד להשתמש במשהו שעולה מאות שקלים כשהוא יכול לעשות את אותו הדבר עם מוצר שעולה פחות או לא עולה כלל?
תאר לך שהיו מחייבים תלמידים להשתמש במחברות יקרות מאוד של חברה יוקרתית? ולא, אסור להכין שיעורי בית במחברות זולות, בגלל הנחיות.
למה שיחייבו תלמיד לקנות רשיון ממיקרוסופט? האם הוא באמת לא יכול להסתדר בלעדיו?
הוא לא אמר שמיקרוסופט זה רשע, אתה עיוותת את דבריו, הוא אמר שאינו רוצה להיות תלוי בחברה מסחרית שבמקרה הזה היא מיקרוסופט.
אם אתה בא בגישה של - זה בסדר לחייב תלמידים לשלם על משהו שהם לא צריכים אבל גם כדאי להציע להם אלטרנטיבות, אז זה נשמע מפגר, כי למה להם להשתמש באלטרנטיבה אם כבר חייבו אותם לקנות את המוצר הנוכחי, אתה חושב שהם יקנו ואז ישתמשו באלטרנטיבה?

חזרה לתוכן הדיון
COM64לא בפורום כעת ת.הצטרפות: 09/07/2003 · הודעות: 1451 · מיקום: ראשל"צ

הודעה פורסם: 14/12/2005 - 14:50

MBD :
ציטוט:

אז מה יותר קל להתקין?

פורמט של דיסק בן עשרות גיגה - כחצי שעה,
התקנה בסיסית של חלונות - כשעה,
SP2 - כמעט שעתיים,
עדכונים נוספים מ־Live Update - כשעה וחצי.

מה שמתואר מעל נבדק על P3 במהירות 733 עם 256MB ראם וחיבור של 2 מגה לאינטרנט.
כל החומרה תקינה.
ובנוסף 10 דקות מול מרכז ההפעלה של מיקרוסופט היות שהמספר הסיריאלי לא התקבל במהלך נסיון ההפעלה.

בסך הכל חמש שעות לפני התקנת Office, אנטי וירוס, חומת־אש, Adaware, תוכנת Zip, אקרובט ואלה רק התוכנות הבסיסיות הדרושות לפעולה של מחשב.

צפיה בפרופיל המשתמש שלח הודעה פרטית שלח דוא\ ביקור באתר המפרסם  
חזרה לתוכן הדיון
FiXiTלא בפורום כעת ת.הצטרפות: 07/04/2005 · הודעות: 765 ·

הודעה פורסם: 14/12/2005 - 15:18
נושא ההודעה:

ציטוט:
רגע, יש משהו לא צודק בדבריו?
תנסה לרגע לא להיות אנטי אנטי מיקרוסופט ותחשוב בהגיון.

ציטוט:
האם נשמע לך הגיוני שיחייבו תלמיד להשתמש במשהו שעולה מאות שקלים כשהוא יכול לעשות את אותו הדבר עם מוצר שעולה פחות או לא עולה כלל?

כן. אני מכין שיעורים מדי עם ב OOo וחייב להעביר את זה לוורד כל פעם כי למורה יש רק וורד בבית וגם ככה היא בקושי יודעת איך להשתמש איתו (מיותר לציין שאם אחד מסרגלי הכלים נראה קצת אחרת היא לא תוכל להשתמש בוורד בכלל). הייתי רוצה לראות אותה מצליחה לפתוח קובץ באופן אופיס.
ציטוט:
תאר לך שהיו מחייבים תלמידים להשתמש במחברות יקרות מאוד של חברה יוקרתית? ולא, אסור להכין שיעורי בית במחברות זולות, בגלל הנחיות.

מתאר. בבית הספר שבו אני לומד הנהיגו תלבושת אחידה, ועד ההורים והמנהל עשו עבודה קשה כדי למצוא את החברה הכי טובה שתדפיס את התלבושת ככה שהחולצות גם יחזיקו מעמד ויהיו מחומרים עמידים וגם שיהיה במחיר סביר שכל אחד יכול להרשות לעצמו לקנות כמה חולצות. לאחר שנתיים החליפו מנהל, למנהל החדש היה קשרים אצל חברת מותגים כלשהיא אז הוא ביטל את ההסכם עם החברה הקודמת והיום רק חברת המותגים הזאת מדפיסה תלבושת אחידה לבית ספר X. המחירים בשמיים ולא מעט תלמידים לובשים חולצות שכבר קטנות עליהם בגלל שאי אפשר לקנות. ועד ההורים ניסה להילחם במנהל החדש ולחזור לחברה הקודמת אבל לא הצליחו בכלום. וכן, אחד הנימוקים של המנהל החדש הוא "הנחיות" בגלל ש"לחברה הקודמת לא היה סניף בישוב הזה וההורים היו צריכים לנסוע רחוק" ואילו לחברת המותגים יש סניף כאן. אלא שמתי שהחברה הקודמת הדפיסה את החולצות הם היו באים כמעט מדי שבוע לבית הספר שלנו לתת אפשרות לקנות חולצות במקום.
ציטוט:
למה שיחייבו תלמיד לקנות רשיון ממיקרוסופט? האם הוא באמת לא יכול להסתדר בלעדיו?
הוא לא אמר שמיקרוסופט זה רשע, אתה עיוותת את דבריו, הוא אמר שאינו רוצה להיות תלוי בחברה מסחרית שבמקרה הזה היא מיקרוסופט.

שאלה נגדית: האם זה נכון ש "ארגון ה BSA מטרתו לשמור על זכויותיהם של כל יצרני התוכנה והוא מוקם כגוף חינוכי המחנך למען שימוש בתוכנה חוקית"? כן, כבר נתקלתי איפשהו בהסבר דומה אודות ה BSA.
ציטוט:
אם אתה בא בגישה של - זה בסדר לחייב תלמידים לשלם על משהו שהם לא צריכים אבל גם כדאי להציע להם אלטרנטיבות, אז זה נשמע מפגר, כי למה להם להשתמש באלטרנטיבה אם כבר חייבו אותם לקנות את המוצר הנוכחי, אתה חושב שהם יקנו ואז ישתמשו באלטרנטיבה?
למה לא? אם אתה קונה מחשב נייד עם windows זה אומר שלעולם לא תתקין עליו לינוקס?[/quote]

חזרה לתוכן הדיון

הודעה פורסם: 14/12/2005 - 15:22
נושא ההודעה:

זה שאתה מקבל וינדוז עם המחשב הנייד לא אומרת שקנית את הוינדוז לחוד
כי אם היו מציעים לי מחשב נייד ולשלם תוספת עבוד וינדוז לא הייתי משלם, וכנראה גם רוב הלקוחות האחרים לא היו משלמים, פשוט כאן זה חלק מחבילה גדולה יותר.
אני לא קניתי וינדוז, אני קניתי מחשב נייד.

חזרה לתוכן הדיון
FiXiTלא בפורום כעת ת.הצטרפות: 07/04/2005 · הודעות: 765 ·

הודעה פורסם: 14/12/2005 - 15:31
נושא ההודעה:

רוצה ללמוד? אתה חייב לקנות וינדוס ואופיס כי זה הדרישות ואז אתה יכול להשתמש בלינוקס ואופן אופיס או דוס ו"אורן"
רוצה מחשב נייד? אתה חייב לקנות וינדוס כי זה בא בילט אין ואז אתה יכול להשתמש בלינוקס או בדוס.

חזרה לתוכן הדיון
יורםאורח · ·

הודעה פורסם: 14/12/2005 - 15:46
נושא ההודעה: תודה לכולם וכמה תוספות

מה ששיעשע אותי במיוחד בפוסט של צחי לא היה הבורות אלא הניסוח. אילו הוא היה כותב שלא ניתן לנקד באופן-אופיס או תחת לינוקס, או תחת kde זו היתה סתם שאלה עובדתית שניתנת להכרעה בַאוֹפ‎‎ֲן הַזֱה.
אבל כשכותבים שאי אפשר לנקד בתכנה החפשית, זה הרי אבסורד גמור, כי הרי אין איזה חוק שואמר שרק מי שמשווק תכנה תחת רשיון מסחרי מסוגל לכתוב קוד התומך בניקוד... וכך ממחזר לו ידידנו את סגנון שטיפת המוח שעליו מדבר המכתב.

ובאשר להצגת מיקרוסופט כרעים, יש לי שני דברים לומר על כך :
1. יש הבדל בין מה שאומר המכתב לבין מה שאני עשוי להגיד בשיעור כזה. המכתב הוא קודם כל זכות התגובה שלי לנזק החשיבתי שגורמים לבן שלי ומותר לו להכיל את דעתי על מיקרוסופט.
2. אני לא חולם על אובייקטיביות בבית הספר. בית הספר מלא במערכי שיעור, חלקם פורמאליים וחלקם של כל מיני טיפוסים שבאים מבחוץ, שכוללים הטפה דתית, "עובדות" מוטלות בספק בלשון המעטה, ושיעורים על איך ישראל צודקת בכל מלחמותיה. כל זה איננו אובייקטיביות וגם אני לא מתיימר להיות אובייקטיבי אלא להעביר את המסר שלי כמשקל נגד לשטיפת המוח ולבלבול המושגים הקיים.

ואגב, המנהלת התלהבה מהרעיון !

חזרה לתוכן הדיון
יורםאורח · ·

הודעה פורסם: 14/12/2005 - 15:46
נושא ההודעה: תודה לכולם וכמה תוספות

מה ששיעשע אותי במיוחד בפוסט של צחי לא היה הבורות אלא הניסוח. אילו הוא היה כותב שלא ניתן לנקד באופן-אופיס או תחת לינוקס, או תחת kde זו היתה סתם שאלה עובדתית שניתנת להכרעה בַאוֹפ‎‎ֲן הַזֱה.
אבל כשכותבים שאי אפשר לנקד בתכנה החפשית, זה הרי אבסורד גמור, כי הרי אין איזה חוק שואמר שרק מי שמשווק תכנה תחת רשיון מסחרי מסוגל לכתוב קוד התומך בניקוד... וכך ממחזר לו ידידנו את סגנון שטיפת המוח שעליו מדבר המכתב.

ובאשר להצגת מיקרוסופט כרעים, יש לי שני דברים לומר על כך :
1. יש הבדל בין מה שאומר המכתב לבין מה שאני עשוי להגיד בשיעור כזה. המכתב הוא קודם כל זכות התגובה שלי לנזק החשיבתי שגורמים לבן שלי ומותר לו להכיל את דעתי על מיקרוסופט.
2. אני לא חולם על אובייקטיביות בבית הספר. בית הספר מלא במערכי שיעור, חלקם פורמאליים וחלקם של כל מיני טיפוסים שבאים מבחוץ, שכוללים הטפה דתית, "עובדות" מוטלות בספק בלשון המעטה, ושיעורים על איך ישראל צודקת בכל מלחמותיה. כל זה איננו אובייקטיביות וגם אני לא מתיימר להיות אובייקטיבי אלא להעביר את המסר שלי כמשקל נגד לשטיפת המוח ולבלבול המושגים הקיים.

ואגב, המחנכת התלהבה מהרעיון !

חזרה לתוכן הדיון

הודעה פורסם: 14/12/2005 - 15:47
נושא ההודעה:

FiXiT :
רוצה ללמוד? אתה חייב לקנות וינדוס ואופיס כי זה הדרישות ואז אתה יכול להשתמש בלינוקס ואופן אופיס או דוס ו"אורן"
רוצה מחשב נייד? אתה חייב לקנות וינדוס כי זה בא בילט אין ואז אתה יכול להשתמש בלינוקס או בדוס.

הבעיה היא בדרישות האלו. שלא יתכנו.
כמו שאמרת עם הסיפור על החולצות, הוא עושה עוול לאנשים ולכן אסור למנוע מאותם אנשים להשתמש באלטרנטיבות.

זה שהמורה שלך לא יודעת להשתמש בשום דבר אחר חוץ מוורד, זו תוצאה ישירה של הבעיה שעליה אנחנו דנים, ומנמק באופן מושלם את הטענה שלי שצריך להבין איך הממשקים עובדים ופחות איך תוכנה ספציפית עובדת, בעיקר בשביל לדעת איך למצוא את מה שמחפשים כאשר עובדים עם סביבה לא מוכרת.

חזרה לתוכן הדיון
הצגת הודעות מלפני:     
מעבר אל:  
כל הזמנים הם GMT + 2 שעות
תגובה לנושא
צפיה בנושא הבא Printable version התחבר כדי לבדוק הודעות פרטיות צפיה בנושא הקודם
PNphpBB2 © 2003-2004 

תוכן הדיון

1. אורח [יורם]
  2. MBD