ווטסאפ - לינוקס, BSD, קוד פתוח ותוכנה חופשית בעברית. Whatsup - Linux, BSD, open source and free software in Hebrew

 
 
  כניסת חברים · רישום · שכחתי סיסמה  
tux the penguin

quick_linkהאם מנהלי השיווק השתלטו על Red Hat?

published at 02/04/2003 - 14:56 · ‏פורסם דורון · ‏tags רד-האט · שלח לחברידידותי למדפסת
רד-האט לאור יציאת הגרסה החדשה של חברת Red Hat , התעוררו בחלק מהמקומות טענות כאילו מדובר ב"תעלול שיווקי" , בנקודות הבאות אני ינסה לענות על הנקודה הזו - הדברים כמובן משקפים את דעתי האישית בלבד.

הוצאת גרסה 9 , שלא כמו בעבר , היתה די מפתיעה וקטעה את ההמשך הטבעי של הוצאת הגרסאות (משפחת ה 8 ), מכוון שרבים רואים בכך "תהליך" מסויים , הם קופצים למסקנה (אולי הטבעית) שמדובר בתעלול שיווקי.
הוצאת גרסה 9 אינה הדבר היחיד שקרא בחברת Red Hat לאחרונה, קרו מספר תהליכים, אשר ההוצאה של 9 היא רק חלק מהם.
הסתכלות על מכלול השינויים מביאים למסקנה שבחברת Red hat שינו את ההתייחסות שלהם אל השוק.

בשלב הראשון היתה זו הכרזה על משפחת ה enterprise , משפחה של 3 מוצרים ( AS/ES/WS ) מוצרים אשר ככל הידוע לי רק הוכרזו - ועדיין לא התחילו להמכר, ביחד עם הכרזה זו הוציאה חברת Red Hat חבילת תוכנה הקרויה software management אשר מיועדת לשוק העסקי (אשר עובדת בתשתויות מבוזרות - כלומר enterprise ) - מוצרים אלו עולים יותר ובעבורם יש מנגנונים רחבים יותר של תמיכה , מן הסתם כל המוצרים הללו פונים אל השוק העסקי (כרגע מדובר על גרסה 3 של משפחת ה enterprise ).


מייד לאחר מכן הודיע חברת Red hat על שינוי מגמה ביחס ל RHN - שרות העידכון אשר היה עד היום בחינם (קיימים בתוכו 2 מסלולים האחד תמיכה תמורת תשלום והשני - תמיכה חינם תמורת מילוי שאלון אחת לפרק זמן).

בצמוד לאותו אירוע עבר האתר הראשי של החברה עיצוב מחדש וכרגע הוא מחולק ל 2 אתרים , האחד פונה אל ה community והשני פונה אל ה business .
מוצרי ה enterprise מוצגים באתר של ה business והתייחסות לגרסאות הרגילות (שאליהן הצטרפה 9 ) מוצגים באתר של ה community .
כל "שירותי הלווין" למינהם מוצגים כל אחד בתת- אתר הרלוונטי אליו, פרוייקטים כמו "open source now " ו- " army of friends " מוצגים באתר של ה community , ושרותי לווין (או שרותים משלימים) עסקיים מוצגים באתר של ה business , לדוגמה - מסלולי ההדרכה.

מסלולי ההדרכה עצמם השתנו מבחינת ההגדרה והם אינם יותר פונים אל הגרסאות הרגילות אלא הם יקבלו את מספרי הגרסה של משפחת ה enterprise ( הדבר כרגע אינו מאושר, אמורה להתפרסם מדיוניות חדשה לגביי מסלולי ההדרכה שלהם בתקופה הקרובה) - אין כמובן שינוי בתכנים.

למעשה כל שרשרת האירועים הזו - מביאה למסקנה שחברת Red Hat מפלחת מחדש את השוק , פלח אחד הינו המשתמשים הביתיים והעסקים הקטנים , פלח שני הינו העסקים הגדולים (היכן שישנו כמובן הכסף) , במאמר מוסגר אציין שככל שאני נתקלתי בנושא של משפחת ה enterprise ישנה מגמה של שמירה על עמימות ביחס לצורת העבודה עם משפחה זו - בסופו של דבר מסתבר כמובן שכל הגרסאות הללו הינן GPL (למרות שנשמעו טענות כאילו הן לא ) - כמובן תמיכה לא תינתן אם אני יתקין את אותה גרסה על עשרות מחשבים - למעשה קניית גרסה כזו מקנה תמיכה למכונה אחת שלה אני מבצע רישום ב RHN .

מן הסתם - עכשיו המסקנה כאילו אנשי הניהול והשיווק עשו מהפכה בתוך Red Hat הינה כמעט בלתי נמנעת כל הסימנים מצביעים על כך שמשפחת הגרסאות הרגילה מהווה שלב סופי בביצוע בדיקות איכות לגרסאות שהופכות להיות משפחת ה enterprise ואלו כמובן נמכרות ביוקר לשוק העסקי (מה שנמכר הוא בעיקר תמיכה נרחבת) .

אבל, אל תוך זה כדאי לצרף כמה נתונים חשובים , לא מזמן הודיעו שותפות עסקיות של חברת Red Hat שהן מאמצות בחום את ההפצה, ממליצות ללקוחותיהן להתקין אותה ובגלל דרישה ורצון של הלקוחות שלהן הן אפילו יסייעו לחברת Red Hat להסמיך את חלק מגרסאות הלינוקס שלה בהסמכות אבטחה שונות - מן הסתם מדובר כאן הוצאות שלמעלה ממליון דולר . בנוסף על כך חידשו חלק מאותן שותפות עיסקיות את המדיניות שלהן לגביי התקנה , שימוש ותמיכה במערכות ההפעלה של Red Hat ונצמדו להמלצות של חברת Red Hat בנושא (במקום ההמלצות שהיו לאותן חברות בעבר).
מי שלא מכיר את השותפות העסקיות של Red hat , אז מדובר בחברות כגון אורקל, IBM , DELL ולדעתי גם בקרוב שוב נראה שם את SUN (לאחר שהחברה חזרה בה מהכוונה להוציא ולהשתמש בגרסת לינוקס משלה).

כל הנתונים הללו מובילים עתה למסקנה חדשה, השותפות העסקיות של Red Hat שהינן חברות די גדולות וחזקות (בלי עין הרע) , רואות כיצד הלקוחות שלהן מעדיפים יותר ויותר שימוש בלינוקס, על מנת לספק לאותם לקוחות את דברים הנחוצים לסביבה העסקית (שרותי תמיכה מורחבים, הסמכת אבטחה, שרותי ניהול וייעוץ, ושרותי הדרכה) הם הפעילו לחץ על Red Hat ואף מסייעות במימון של תהליכים אלו - כל זה כדי שהסביבה העסקית תוכל להשתמש בלינוקס בלי חשש מנושאים של אי קיום תמיכה וכיוצ"ב.
אמנם, גם לאותן שותפות עסקיות יש מחלקות ענק אשר עוסקות בלינוקס , באורקל מדובר על למעלה מ 1000 איש אשר עוסקים בנושאים שונים הקשורים ל kernel , ב IBM מדובר על כמות גדולה יותר .. עדיין , חברות אלו רוצות להשתמש בשם של Red Hat ולינוקס ולספק דרך כך תמיכה מרכזית ללקוחותיהן.

בשורה התחתונה - אמנם ברמה הטכנית יכולה להיות ביקורת על איך עשו את הדברים ואיך התבצע תהליך השינוי הזה - אבל ברמה ה"עסקית" השינוי הזה הינו מבורך.
הוא מעיד על כך שלינוקס כמערכת הפעלה חודרת יותר ויותר אל העולם העסקי, העולם העסקי כמובן צריך תשתיות שונות אשר לא היו קיימות עד היום - ו Red hat ביחד עם השותפות העסקיות שלה - נערכות להפעיל את התשתיות הללו ( כמובן שתשתיות שונות היו קיימות בעולם הקוד הפתוח, אבל מנקודת הראות של חברות מסחריות קבלת תמיכה מהקהילה דרך רשימות דיוור - זה לא ממש תמיכה, הן מעדיפות לשלם על מנת שיהיה מי שיענה לטלפון כאשר הם צריכים עזרה).

כמובן שמודל דומה מופעל בחברת Suse אשר הינה היום ההפצה העסקית השניה בגודלה, אולם ב Suse מתייחסים ללקוח הביתי בערך כמו שמתייחסים ללקוח העסקי, הגישה החדשה של Red hat יוצרת הפרדה בין סוגי המשתמשים השונים , ויש (ככל שאני בין את זה) אמירה מאחרי הקלעים שאומרת שהשוק העסקי אמנם חשוב וחשובה החדירה של לינוקס אל העסקים, אך עדין התשתית של הקהילה היא התשתית שעומדת מאחורי הקלעים.

דורון אופק
 

קישורים רלוונטיים

האם מנהלי השיווק השתלטו על Red Hat? | כניסה / יצירת מנוי חדש | 12 תגובות
סף חסימה
  
ההערות הינן מטעם כותביהן. אין צוות האתר לוקח אחריות על תוכנן
מה לגבי גרשאות יציבות? (ניקוד: 0)
ע"י פינגווין אנונימי ב 02/04/2003 - 20:56
לרד-האט היה הרגל שגרסת .0 היא גירסת dot-oh והרבה פעמים גם גרסת dot-oh-no .
הגרסאות היתר יציבות היו תמיד גרסאות עם מספר משני גבוה יותר. עדיף כמה שיותר גבוה.

אולם כעת מתקבל הרושם שההפצה הרגילה נשארת כגרסת .0 בלבד. מי שרוצה גרסה יותר יציבה: שייקח את גרסת ה-enterprise .

כמוכן: מאוד חשוב שאי-אפשר לקבל עדכונים בלי לשלם. אני לא חושב שבן-אדם שפוי הולך להתקין מחשב לינוקס שלא למטרת משחק ללא העדכונים. אפילו מחשב לבית צריך להיות מעודכן. לכן המגמה הזו של רד-האט נראית לי בעייתית.

(אולי גרסאות ה-enterprise זמינות, אבל העדכונים אליהן לא זמינים).

כלומר: מי שרוצה לעדכן את המחשב שלו אוטומטית צריך למעשה להתקין בעצמו apt או משהו דומה. יש לי הרגשה שהדבר הזה יוביל לכך שיותר ויותר משתמשים ינטשט את RHN ויעברו ל-apt .

בסה"כ מה RHN נותן ש-apt לא נותן למשתמש ביתי? apt אפילו מאפשר התקנה נוחה של תוכנות צד-ג', דבר שמאוד חסר במנגנון של RHN.


[ השב לזאת ]

מה עם מנדרייק? (ניקוד: 0)
ע"י פינגווין אנונימי ב 03/04/2003 - 00:26
נראה שדווקא מנדרייק (שיש להם בעיות) הולכים לקראת הלקוח כמה שיותר, אפילו אם הוא לא שילם להם כסף ומערכת urpmi משתכללת לאט לאט וגם עדכון מנדרייק הוא בחינם, לכן אני מצפה שאנשים יעברו למוצר חינמי אמיתי, כי נראה שרד האט מקשים על משתמשי ההפצה לפי השגעונות שלהם - RHN, MP3 לדוגמא

[ השב לזאת ]

תבדיל בין MP3 לבין RHN(ניקוד: 0)
ע"י פינגווין אנונימי ב 03/04/2003 - 01:36
במקרה של MP3 רד-האט דווקא היא החברה היחידה שלא נגררת אחרי ה"קהל" להתנהגות אשר חוקיותה לא בהכרח ברורה.

לדוגמה, האם חברת Lindows, אשר משווקת גרסה של ההפצה שלה כ"מערכת מולטימדיה ביתית" לא צריכה לשלם תמלוגים על השימוש המסחרי בתוכנות MP3 ?

ואם Lindows כן, למה לא מנדרייק? גם מנדרייק טוענת ליכולות מולטימדיה של ההפצה, והמילה MP3 בוודאי מוזכרת שם.

רד-האט לא לוקחת את הסיכון החוקי הזה. מעבר לכך, היא פועלת לפי המסורת המכובדת של קהילת התוכנה החופשית: אם יש משהו בעייתי: לא להשתמש בו, אלא בתחליפים.

דוגמה לתוכנות זמינות ובעייתיות אחרות:

* נטסקייפ: בגרסה 4 היא הייתה אחת התוכנות הלא חופשיות היחידות ששולבו ברד-האט ומנדרייק. הסיבה הייתה שלא היתה אלטרנטיבה. ברגע שמוזילה וקונקי הגיעו לרמה סבירה, נטסקייפ עפה מההפצות.

* pine: לרשיון של התוכנה הזו יש סעיף די בעייתי בקשר להפצת קבצים בינאריים עם שינויים. למרות זאת עד היום רק דביין בוחרת לא לכלולל אותו. מנדרייק ורד-האט כוללים את החבילה הזו. אלטרנטיבה עיקרית: mutt

* ספריית QT: דוגמה הסטורית ידועה. הרשיון המקורי של ספריית QT היה מגביל בהרבה מהרשיון הנוכחי. לכן היתה ביקורת רבה מאוד על פרוייקט KDE בראשיתו על כך שהוא משתמש בספריה לא חופשית. רד-האט נמנעו מהכנסת KDE להפצתם במשך זמן רב. אולם בסופו של דבר הם נכנעו ללחץ "הקהילה" והוסיפו חבילות KDE.

לפניכן (עוד לפני שהיה סימן ללשינוי ברשיון QT) הם החלו בהשקעת משאבים בפיתוח הסביבה האלטרנטיבית ל-KDE: גנום.

ועבר עוד זמן רב יותר עד שהוסרו כל המכשולים החוקיים להכנסת KDE לדביין: הרשיון היה חופשי מספיק, אולם היתה שם בעיה טכנית שתיקונה ארך זמן לא מועט.

בסופו של דבר הקהילה מרוויחה מעמידה על העקרונות של תוכנה חופשית. תוכנה לא חופשית נראית אולי נוחה לטווח הקצר (כי זה מה יש) אולם לטווח הרחוק היא רק ממררת את חייהם של המפיצים, ובסופו של דבר, גם של משתמשי ההפצות.

[ השב לזאת ]

תגובה: מה עם מנדרייק?(ניקוד: 0)
ע"י פינגווין אנונימי ב 03/04/2003 - 02:18
חינמי זה לא הכל ..

מנדרייק , עם כל הכבוד להם , לדעתי נמצאים כבר זמן רב (רב מידי ) על תחום האפור !!
ככל שאני מבין את הדברים, אם אתה הפצה קהילתית- כדוגמת דביאן או ג'נטו , אתה מרכז קהילה שתתמוך בך ואתה מספק לה מגוון של כלים , מכוון שאתה לא מייעד את עצמך להרוויח כסף - אתה רשאי ויכול להשתמש בתרומות .
אם אתה הפצה - מסחרית , מן הסתם אתה משרת קהל שהוא שונה , דאג לכלים בשבילו, דוגמאות לאלו הן ההפצות SuSe או RH - הן גובות כסף מהלקוחות שלהן , ובמקרה כזה הייתי שמח לראות אותן גם מחזירות לקהילה דרך מימון של גופים התנדבותיים (ותרומות להפצות קהילתיות) ..

מנדרייק - הם לא בשרי ולא חלבי , מצד אחד הם מתיימרים להיות הפצה מסחרית ומאידך כל חודשיים פונים בבקשת עזרה לקהילה להרשם למועדון שלהם ולהזרים להם כספים ... המודל הזה לדעתי לא יוכל לשרוד לאורך זמן .
מנדרייק צריכים לרדת מהגדר ולהחליט האם הם "קהילתיים" או "מסחריים" ..
הם יכולים בדומה ל Red Hat לנסות ולפתח 2 מסלולים במקביל - אבל אני ספקני מאד ביחס לכך מכוון שזה מצריך לא מעט כספים , דבר שלא ממש קיים בקופה שלהם.

MP3 הוא נושא בעייתי - בגלל בעיה של רישוי .. הם בחרו שלא לעבור על החוק .
RHN - הוא שירות , הם בחרו שתשלם עליו (מי אמר שקוד פתוח צריך לספק שרותי חינם? ) , הם מוכנים לספק לך אותו בחינם אם תענה על 5 שאלות כל חודשיים .. זכותם ..

אתה רואה הליכה לקראת הלקוח בזה שנותנים לו מוצרי חינם , לקוח אחר (עסקי) לא רואה את הדברים בעין כזו , הוא מוכן לשלם , הוא לפעמים מוכן לשלם לא מעט .. רק כדי לישון בשקט בלילה .. ואת זה היום RH מספקים לו - אולי לקוח כזה יחשוב שדווקא RH הולכים לקראת הלקוח ??


[ השב לזאת ]

תגובה: מה עם מנדרייק?(ניקוד: 0)
ע"י פינגווין אנונימי ב 03/04/2003 - 05:15
מנדרייק כל הזמן מצהירים שההפצה שלהם תשאר חופשית (GPL). אין סתירה מהותית בין "מסחרי" לבין "חופשי". צריך רק למצוא איפה אפשר להרוויח כאן. המוצר עצמו מרוויח ערך מוסף של זמינות.

תסתכל על המוצרים החדשים של מנדרייק: MNF (מחשב נתב-פיירוול), ה-Corporate Server , אשר בא להתחרות ישירות ב-AS של רד-האט וב-SLES של סוזה.

כמוכן "מועדון החברים" של מנדרייק אינו בדיוק רק בקשת עזרה. מנדרייק מנסים להפוך את המועדון הזה למשהו ששוה את ההשקעה. לדוגמה: מכירת תוכנות נוספות (תוכנות "ערך מוסף", או תוכנות "חופש מופחת", בלשונו של ריצרד סטולמן) ועוד.

כמוכן הם מנסים ליצור שירות מקביל ל-RHN,

לגבי RHN: האם אתה מוכן לבסס את השרת הבא של החברה שלך על רד-האט? האם אתה יכול לעשות את זה בלי לשלם לרד-האט? עד היום יכולת. את RHN כערוץ אספקת עדכונים אפשר לעקוף בקלות יחסית (apt). אולם האם רד-האט יפסיקו לשחרר גרסאות "יציבות" ,לציבור הרחב, (כלומר: כאילו שעבורן העדכונים זמינים לכל העולם?)

אני הייתי משלם כסף עבור מי שנותן לי תמיכה. לא רק אספקת חבילות העדכון, אלא גם ותר מזה. האם רד-האט רוצים לקחת לעצמם את המונופול על שירותי התמיכה להפצת רד-האט?

השאלות לעיל אינן רטוריות. אולם הן נועדו להדגיש את העובדה שלא מדובר כאן רק בעלות הכספית המיידית.

[ השב לזאת ]

תגובה: מה עם מנדרייק? (ניקוד: 1)
ע"י CooL_SPoT (kickmyass@email.com)
ב 03/04/2003 - 08:50
(מידע על משתמש | שלח הודעה) http://angelfire.com/d20/csmusic
אני חושב שזו לא המילה האחרונה של רד האט, בגלל שהם מתרכזים בשרתים ועסקים הם נוטשים את לקוחות שולחן העבודה לאט לאט. בקשר לmp3, אני ממש לא מבין מה העניין, יש לחלונות מספר כל כך גדול של תוכנות שמפעיל mp3, אז מה הבעיה שיהיה גם ללינוקס, מנקודת המבט שלי זה כמו הDVD - זה שהוא נפרץ כדי שנוכל לראות אותו תחת לינוקס זה מצד אחד לא חוקי, אבל מצד שני אפשר לראות את זה כדבר לגיטימי, למה שתוכל לראות DVD בחלונות ובלינוקס לא? אותו דבר עם MP3, אני לא מבין למה בחלונות כן יהיה אפשר ובלינוקס לא, זו סתם הגבלה של המשתמשים, אני מסכים שכאשר OGG יהיה פופולארי אז נוכל להשתמש בו, כיום כל הנגנים הם נגני MP3, כל הורדות השירים הם מסוג MP3 (כן, יש גם שירים חינמים להורדה או דוגמאות), ככה שאי אפשר לתקוע אנשים בלי מקודד מתאים ולהגיד להם "נדפקתם". זה לגיטימי שRHN תיקח תשלום עבור השירות, אבל תתקנו אותי אם אני טועה, זה קצת מקומם שדבר שהיה נוח לך לעשות עד היום בחינם ובלי בעיות יתחיל לעשות לך בעיות ולדרוש ממך למלא שאלונים. לפי דעתי מנדרייק הם הפצה מעולה שהולכת לקראת הלקוח. מנדרייק לא מבקשים תרומות! הם נותנים שירות עבור התשלום כולל חיבור לשרתים פרטיים כשיוצאת גירסא חדשה של מנדרייק, הורדת תוכנות מסחריות, חיבור למאגר ענק של RPM עם URPMI ועוד מגוון הטבות רחב. מנדרייק כבר ירדו מהגדר (לפחות מנקודת המבט שלי) והחליטו ללכת על שולחן העבודה (תקראו את הראיון) לעומת רד דהאט שהולכת ומתרחקת מהמשתמש הביתי. לפי נסיון, התקנה עם URPMI פתר לי הרבה בעיות שRPM רגלי לא היה פותר וזה פתרון ממש טוב.

[ השב לזאת ]

תגובה: מה עם מנדרייק?(ניקוד: 0)
ע"י פינגווין אנונימי ב 03/04/2003 - 09:40
אכן ההפצה של מנדרייק הינה חופשית וברישוי GPL , אבל גם RH , וגם דביאן וגם suse נמצאים ברישוי הזה ... מנדריק לא צועדת לבד , ההבדל הוא שהאחרים עושים זאת טוב יותר (או בצורה מסחרית או בצורה של תרומה לקהילה).
אני לא חושב שה Corporate Server מתחרה במשהוא - הוא אולי מכיל פיצ'רים דומים אבל שום חברה לא תתקין היום מנדרייק - בגלל הנושא של אי יציבות החברה , אני לא מעריך את מנדרייק כמתחרה ל RH או ל suse .

בנושא ה RHN - בוודאי, אתה יכול לעבוד עם השרות במסלול של ה"ללא תשלום" , הם לא הפסיקו אף פעם לנסות ולשחרר גרסאות יציבות ככל האפשר , לא יודע על מה אתה מדברץ

אני לא יודע איזה מונופול אתה חושב שהם רוצים/מנסים לקחת ... נראה לי שאתה קצת מתבלבל ....
נראה לי שלא הבנת את התהליך , אתה לא מכיר את השרותים השונים ו/או את התוכניות השונות ובכל זאת אתה מתעקש לכתוב עליהם ..

[ השב לזאת ]

תגובה: מה עם מנדרייק? (ניקוד: 1)
ע"י CooL_SPoT (kickmyass@email.com)
ב 03/04/2003 - 09:55
(מידע על משתמש | שלח הודעה) http://angelfire.com/d20/csmusic
דבר ראשון - אין קבצי ISO להורדת suse מהרשת (נראה לי בכוונה, שפחות יורידו ויותר יקנו) וזה כבר מראה שהם הרבה פחות הולכים לקראת מי שלא קונה מהם.
דבר שני - לא לחינם זוכה רד האט להתייחסות כ"מיקרוסופט של לינוקס", בגלל שהם מנסים כמה שיותר לקחת וכמה שפחות לתת. הייתי אומר שמנדרייק עושים הפוך - כמה שיותר לתת ופחות לקבל (אולי לא כמה שפחות, אבל פחות) ומי שכבר משלם נהנה מיתרונות רבים שלא יזכה להם ברד האט וגם מבקשים לשלם כמה שאפשר, אני מצטט:
Full access to commercial applications which are normally only available in retail packs. Over 130 high-quality packages built & tested for Mandrake Linux can be installed with a single mouse click. Applications include easy-to-use web browser plugins, Java, powerful commercial applications and demo versions, software drivers, and lots more

Special download mirror list exclusively for Club members

Club members can request and vote on new software packages with the volunteer-run RPM voting system. Hundreds of great applications are now available for the PC and PPC versions of Mandrake Linux.

Special discounts on third-party products and services. Past promotions have included TransGaming Kohan games, Hancom Office, Yopy, Win4Lin, and many others

Special offers for MandrakeOnline such as no advertising, plus discounts and additional free account for "gold" (and higher) level members

Special discounts for products and services at MandrakeStore

Direct-trading program for MandrakeSoft stock, plus access to real-time trading information

Multilingual discussion forums and multilingual articles

Access to MandrakeClub.com -- a place where your voice will be heard plus access to special 'club-only' articles

A huge database of all the software packages that are currently available for the Mandrake Linux distribution. More than 50,000 RPM packages -- over 100GBs of software (and still growing) -- is now available for all versions of Mandrake Linux!!!
אלה המחירים שאפשר לשלם:
Standard Member ($5 month/$60 year or 60 € year)
Silver Member ($10 month/$120 year or 120 € year)
Gold Member ($50 month/$600 year or 600 € year)
Platinum Member ($100 month/$1200 year or 1200 € year)
כל אחד לפי הסכום שלו
Note: All membership levels currently enjoy almost the same benefits.
חוץ מזה שמנדרייק משקיעים יותר לפני שהם יוצאים בהכרזה כל גירסא חדשה ולא ממהרים כמו רד האט להוציא אותה מהר... מה שלדעתי גם יגרום לאנשים לחשוב פעמיים

[ השב לזאת ]

תגובה: מה עם מנדרייק?(ניקוד: 0)
ע"י פינגווין אנונימי ב 03/04/2003 - 10:48
נו אני רואה שיש מי שחושבים כמוני..

תראה, לומר שאני אוהב את מה ש suse עושים, קצת קשה לי, להסכים לגביי הטיעון שלך על RH גם קשה לי ..
מהי השקעה בלקוח ?
האם לתת לו יותר כלים (גם אם הם פחות יציבים) נחשב בעיניך להשקעה ? אני חושב שעדיף לתת פחות כלים ולהבטיח יותר את יציבותם זה להשקיע בלקוח (הוא לא מוצא את עצמו אחר כך בבעיות שהוא עשוי להיות בהם עם כלים לא יציבים) ..

הנתינה של תוכנית בחינם - היא אולי חלק מהעיניין , אך מה הטעם לתת בחינם כאשר החברה הנותנת לא מצליחה להחזיק את עצמה מבחינה כלכלית , לדעתי עדיף שחברה המפיצה קוד פתוח לא תיתן את מוצריה בחינם במידה והיא תגיע עקב כך לאי יכולת להציג מודל כלכלי מרוויח ...
הרי לתת בחינם ולראות אחר כך את החברה פושטת רגל או נמצאת בהליכים משפטיים - מזיק בסופו של דבר לי כלקוח ולכל העולם של התוכנה החופשית.
במאמץ החדירה אל השווקים אשר עד היום לא השתמשו בלינוקס - המפיצים חייבים להוכיח מודל כלכלי יציב ושרידות עסקית , גם אם זה אומר שאני כלקוח צריך לשלם על המוצר ( אני לא מבין מה הביעה לשלם על מוצר שאני חושב שהוא טוב , כל עוד ואני מקבל ביחד איתו את קודי המקור והזכות לשנות אותם ) - וזו כמובן דעתי האישית.

הפצות כגון ג'נטו ודביאן - אינן צריכות להוכיח כלל מודל כלכלי מכוון שאין הם מתיימרות להיות חברה עסקית - הן הינן הפצות קהילתיות ולפיכך יכולות לבקש או להשיג תרומות - גם מגופים אשר מרוויחים מעולם הקוד הפתוח והתוכנה החופשית (גופים כגון RH ו- suse ) .

מנדרייק אינה נמצאת כלל בנקודה בה היא מחליטה היא פשוט (כמו שהדברים נראים מהצד) "יושבת על הגדר" ... (אמרו לפניי) ..

יש לשים לב שכלל לא דיברתי על הנושאים הטכניים הנמצאים בכל הפצה אלא על החובה של חברה עסקית להציג מודל עסקי מרוויח. ובנקודה הזו , כרגע, לצערי מנדרייק לא עומדת.

לדעתי, היכולת של הציבור לתמוך במנדרייק והיכולת של בית המשפט להיות סבלני , והרצון של הספקים שלהם לקבל בחזרה את מה שמגיע להם - מעמיד את עתידה של מנדרייק באור בעייתי מעט לחברה עסקית אשר רוצה להשתמש בלינוקס .

הלוואי והדברים היו נראים אחרת - אבל ככל שאני רואה אותם כרגע מי שמשתמשים במנדרייק הם בעיקר המשתמשים הביתיים (בדרך כלל משתמשים חדשים) ולא חברות מסחריות - אני רואה בכך חיסרון ולטווח ארוך יותר אני חושש שזה יזיק לעולם הקוד הפתוח.

אני מקווה שצוות ההנהלה של מנדריק - יצליח לשקם את החברה ולהוביל אותה למסלול חיובי יותר , כי כמו שהיא עכשיו היא לא תשרוד לאורך זמן וחבל (יש יופי של הפצה ) .


אופק

[ השב לזאת ]

תגובה: מה עם מנדרייק? (ניקוד: 1)
ע"י CooL_SPoT (kickmyass@email.com)
ב 03/04/2003 - 11:38
(מידע על משתמש | שלח הודעה) http://angelfire.com/d20/csmusic
תהרגו אותי, אני לא מבין מה רע בלפנות למשתמשים ביתיים...
אני כשיהיה לי כסף לשלם אני אצטרף למועדון מנדרייק ברצון רב, ואני מאמין שגם עוד אנשים...
אם אתה מדבר על יציבות אתה ממש עושה צחוק, לא לחינם מנדרייק מוציאה הרבה בטא וRC לפני שהם מוציאים את ההפצה עצמה, אני חושב שאי אפשר להגיד כיום שמנדרייק הפצה לא יציבה. זה שהם מכניסים את המילה האחרונה להפצה זה רק לטובת הלקוח, לדוגמא: יש לי 2 כרטיסי קול שלא היו עובדים טוב בלי alsa האחרון.

[ השב לזאת ]

תגובה: מה עם מנדרייק?(ניקוד: 0)
ע"י פינגווין אנונימי ב 26/08/2003 - 00:44
לדעתי מנדריק בנתיים שורדים לא רע.
הם בונים בהדרגה מודל של קהילה שהחזקים יותר (בעלי האמצעים) תורמים מכספם למנגנון שיוצר מוצר בעל ערך לקהילה.

יש כאן עוד הבט שאני לא יודע אם חברות כמו רדהט יהנו מהם או יסבלו קשות, ואני מדבר על זה שמנדריק היום, לדעתי, הוא המוצר הכי ידידותי למשתמש הביתי. מסיבה זו, מנדריק נבחרת ותמשיך להיבחר כהפצה למתחילים .. הרבה יגידו שזה משהו זמני, עד שילמדו ויעברו להפצות "רציניות" כמו רדהט. הם רק לא מבינים ש"זמני" הופך להיות קבוע .. הכי קבוע.
כבר שמעתי גורמים בכירים בחברות חומרה גדולות שאומרות שדסקטופ הוא לא כלכלי, שאין בו רווח ושחבל להשקיע בו... . משהו שחברה שהשם שלה מורכב מ3 אותיות אנגליות חשבה לפני כמה עשורים ונתנה לאיזה גי'נגי' לעשות קופה אמממ מוכנה להדפסת שטרות ליתר דיוק.
כלומר, משתמשים שיתחילו על דסקטופ של מנדריק, כנראה יעדיפו בבגרותם להשתמש בשרתי מנדריק, אחרי הכל מדובר האותו הלינוקס אז למה להם לבחור ברדהט.. לא?!

[ השב לזאת ]

Re: תגובה: מה עם מנדרייק?(ניקוד: 0)
ע"י פינגווין אנונימי ב 04/12/2004 - 17:45
אני תמיד משתמש עם מנדרייק הוא לינוקס לכל דבר שלא יעבדו עליכם עם דביאן,בנטו זה הכל שטויות

[ השב לזאת ]